Ontdek de sector

Techniek, bouw & industrie

Steek jij graag je handen uit de mouwen? Kijk jij graag om je heen naar alle mooie gebouwen? Zou jij het leuk vinden om van een kale vlakte een leefbaar gebouw te maken? Dan past deze sector bij jou!

Van het bewerken van hout tot aan installatietechniek

De bouw is veel meer dan het lijkt. We verdelen de bouw in 3 groepen:

  • Burgerlijke en utiliteitsbouw (B&U). Dit zijn voornamelijk woningen, kantoren en andere bedrijfsgebouwen.
  • Grond, weg- en waterbouw (GWW). De GWW werkt aan (spoor)wegen en het leggen van kabels en buizen.
  • Gespecialiseerde bouw. De laatste groep is nogal divers, van sloopwerkzaamheden tot aan dakdekken, of het installeren van sanitair tot aan schilderen.

De bouw gaat van het bewerken van materiaal tot aan het installeren en afwerken van gebouwen. Van het groter geheel tot aan het werken in de details!

Beroepen in deze sector

LEX Specials

Een LEX special is een samenwerkingsverband van bedrijven die zich gezamenlijk bij LEX presenteren. Dit doen ze omdat ze (ook) vanwege de arbeidsmarkt samenwerken en unieke mogelijkheden willen laten zien. Vaak bieden ze ook nog een speciaal Experience programma.

Past deze sector bij jou?

Zelftesten

Wil je graag meer inzicht krijgen in je loopbaan? Probeer eens een zelftest! Dit zijn de light varianten van onze uitgebreide loopbaantesten. Samen met een van onze loopbaancoaches kun je de eerste analyse bespreken. Zo kun jij gerichter op zoek naar de volgende stap in jouw loopbaan!

Wil je graag wat extra hulp? Ons team van loopbaancoaches staat voor je klaar. We helpen je met loopbaanvragen en geven advies op afstand. Plan een online of telefonische afspraak in via onderstaand formulier.

Uitgelichte bedrijven

Meld je nu aan voor een experience!

Je maakt vrijblijvend kennis met een bedrijf. Dit kan verschillende vormen hebben. Zo kun je onder het genot van een kop koffie gaan kennismaken. Alles rondom de Experience is erop gericht dat jij een goed beeld krijgt van een beroep en/ of bedrijf!

Heb jij een consulent? Noteer ook zijn/haar e-mailadres:
Hoe heb je ons gevonden? Via:

Loopbaancoaching

Wil je graag wat extra hulp? Ons team van loopbaancoaches staat voor je klaar. We helpen je met loopbaanvragen en geven advies op afstand. Plan een online of telefonische afspraak in via onderstaand formulier.

* We reageren eerst via mail om de verdere stappen en het contact af te stemmen

We ontvangen graag feedback

Onze website blijft in ontwikkeling, want we willen graag de meest volledige en recente informatie geven rondom sectoren en beroepen.

Om dit te kunnen doen ontvangen we graag jouw feedback. Mocht je iets hebben gezien op de website, of er ontbreekt juist informatie, stuur ons dan vooral jouw feedback via onderstaand formulier!