Monteur werktuigkundige installaties

Als je ergens binnenloopt is het fijn als de temperatuur aangenaam is. Maar hoe is een cv-installatie eigenlijk aangelegd? En hoe steekt ventilatie in elkaar? Wat is er nodig om de afvoer perfect te laten aflopen? Dát weet jij allemaal als monteur werktuigkundige installaties. Maar dat is natuurlijk niet alles. In elk gebouw barst het van de installaties en jij weet ze allemaal te monteren. Je doet dat met het oog op de toekomst waarin duurzaamheid, energieneutraal en van-het-gas-af een steeds grotere rol gaan spelen. Zo zorg jij ervoor dat anderen in een aangename omgeving kunnen werken en wonen. En dat voelt goed!

Jouw werkbus is jouw kantoor. Je rijdt van de ene naar de andere locatie. De ene keer werk je in een team om een complete installatie te monteren en installeren, de andere keer ga je alleen op pad voor een kleinere klus. De verschillende gereedschappen en meetapparatuur heb je altijd bij de hand. Het is belangrijk dat jij beleefd bent en verzorgd overkomt, want jij bent het visitekaartje van het bedrijf. De klant staat voorop.

Beroepen vergelijkbaar met Monteur werktuigkundige installaties:
Kans op werk met dit beroep
0%
Beroepsspecifieke informatie

Andere beroepen die overeenkomen met monteur werktuigkundige installaties:

1e monteur werktuigkundige installaties
Werktuigkundige installaties zijn vaak complex, zeker nu onze huizen en gebouwen steeds slimmer en duurzamer worden. Belangrijk dus dat jij precies weet hoe ze in elkaar steken. Jij kunt bijvoorbeeld een cv ketel monteren en in bedrijf te stellen. Ook veiligheid en regelgeving spelen een belangrijke rol, want werktuigkundige installaties moeten aan strenge voorwaarden voldoen. Van ventilatiesystemen tot water, het spreekt je allemaal aan. Jij bent niet bang om te werken met gas en je weet dat nauwkeurig werken belangrijk is.

Als eerste monteur werktuigkundige installaties werk je bij een installatiebedrijf. Je zit niet op kantoor, maar bent altijd op pad. Je komt veel bij particulieren, bedrijven en instellingen over de vloer. Als installaties niet werken zoals ze moeten, als mensen bijvoorbeeld plotseling in de kou zitten, fix jij het. Ook voer je controles uit en plaats je hele nieuwe installaties. Je vindt het fijn om alleen van klus naar klus te gaan, maar net zo prettig om nieuwe of minder ervaren collega’s mee te nemen en te begeleiden. Er is een groot tekort aan installatietechnici, dus er zijn veel doorgroeimogelijkheden.

 

1e monteur service en onderhoud werktuigkundige installaties
Werktuigkundige installaties, zoals verwarmingsinstallaties, luchtbehandelings- en koelinstallaties zijn vaak complex en daardoor ook heel interessant. Jij kunt onderdelen inspecteren, installaties verbeteren en gebruiksklaar maken en storingen oplossen. Denk bijvoorbeeld aan het installeren van een luchtbehandelingsinstallatie of het reinigen en controleren van een warmtepomp.

Als eerste monteur service en onderhoud werktuigkundige installaties kom je bij veel verschillende klanten om een storing op te lossen of onderhoud uit te voeren. Denk hierbij aan bijvoorbeeld kantoren, scholen, ziekenhuizen, fabrieken of bij mensen thuis. Je werkt bijna altijd op locatie en bent dus veel onderweg. Eventuele problemen los je zoveel mogelijk zelfstandig op. Je kunt goed samenwerken, bent klantgericht en hebt aandacht voor kwaliteit.

Past dit beroep bij jou?

Test jezelf en kom erachter of je bij dit beroep past. De resultaten worden opgeslagen in je profiel van Mijn Leo.

Kom je er niet uit?

Wellicht kom je er niet zelf uit en wil je graag een gratis loopbaangesprek. Neem dan contact op met een van onze loopbaancoaches.

Meld je nu aan voor een experience!

Meld je hier aan voor een Experience. Zodra jij je gegevens achterlaat gaan wij voor jou aan de slag!

Loopbaancoaching

Wil je graag wat extra hulp? Ons team van loopbaancoaches staat voor je klaar. We helpen je met loopbaanvragen en geven advies op afstand. Plan een online of telefonische afspraak in via onderstaand formulier.

* We reageren eerst via mail om de verdere stappen en het contact af te stemmen

We ontvangen graag feedback

Onze website blijft in ontwikkeling, want we willen graag de meest volledige en recente informatie geven rondom sectoren en beroepen.

Om dit te kunnen doen ontvangen we graag jouw feedback. Mocht je iets hebben gezien op de website, of er ontbreekt juist informatie, stuur ons dan vooral jouw feedback via onderstaand formulier!