Categorie: Experience

Na een Experience ben je een ervaring rijker! Leren door te doen bij een bedrijf en beroep dat bij jou past. Een Experience kan per bedrijf verschillend zijn, van snuffelstage of meeloopdag tot aan een kennisweek. Je leest het hieronder per Experience.

Wicro Plastics

 • Specialistisch vakmanschap ·
Werken bij Wicro Plastics betekent werken bij een dynamisch familie bedrijf dat sterk groeit. Wij zijn dan ook continu op zoek naar nieuwe collega's die iets toe kunnen voegen aan onze organisatie.

Hansen Dranken

 • Handel ·
 • Mobiliteit, transport, logistiek en maritiem ·
Hansen Dranken is een Limburgse drankengroothandel gelegen in Linne, Midden-Limburg. In 75 jaar is Hansen Dranken uitgegroeid tot een begrip in drankenland.

Meatstreet

 • Mobiliteit, transport, logistiek en maritiem ·
 • Voedsel, groen en gastvrijheid ·
Meat your future! Wij zijn Meatstreet, een slagersbedrijf in hart en nieren. Kwaliteit en Ambacht zitten verankerd in ons DNA.

Attractiepark Toverland

 • ICT en creatieve industrie ·
 • Techniek en gebouwde omgeving ·
 • Voedsel, groen en gastvrijheid ·
 • Zakelijke dienstverlening en veiligheid ·
Attractiepark Toverland is een familiebedrijf vol passie en bezieling. Met ruim 860.000 gasten per jaar en 35 attracties en shows zijn we inmiddels een stevige speler binnen de Benelux. Onze missie, van waaruit wij alles doen, is: magische gelukservaringen creëren! Dat doen we al vanaf 2001.

Techniek X-perience Midden-Limburg

 • LEX special ·
Maak kennis met de technieksector tijdens de Techniek X-perience. Tijdens deze experience kun je kennis maken met 12 kansberoepen, wie weet zit jouw droombaan er wel bij!

Techniek X-perience Zuid-Limburg

 • LEX special ·
Maak kennis met de technieksector tijdens de Techniek X-perience. Tijdens deze experience kun je kennis maken met 12 kansberoepen, wie weet zit jouw droombaan er wel bij!

MedTech Logistiek X-perience

 • LEX special ·
Maak kennis met de medische logistieke sector tijdens de MedTech Logistiek X-perience. Tijdens deze experience kun je kennis maken met verschillende kansberoepen, wie weet zit jouw droombaan er wel bij!

Weldpoint

 • Specialistisch vakmanschap ·
 • Techniek en gebouwde omgeving ·
Weldpoint is een opleider in de las- en pijpfittechniek. Jeroen & Micha hebben dit bedrijf in 2017 opgericht. Vanuit ervaring in de petrochemische, constructie- en maakindustrie beschikken zij over talloze kennis die zij graag overbrengen op hun leerlingen

EP:Tummers

 • Handel ·
Samen werken we elke dag keihard om klanten vrolijk te maken. Van bezorging en verkoop tot administratie en klantenservice. Dat doen we in een jong familiebedrijf waar je geen nummer bent. Bij EP:Tummers krijg je volop kans om door te groeien. Ook als je geen ervaring hebt, leiden we je zelf intern op. Onze mensen maken het verschil!

MEEX

 • Specialistisch vakmanschap ·
 • Techniek en gebouwde omgeving ·
Meex makes it work! Dat is waar Meex Technische Installaties zich hard voor maakt. Middels de beste oplossingen maken zij de productieve organisatie van hun klanten slimmer, beter én duurzamer.

Bouwmensen

 • Techniek en gebouwde omgeving ·
Bouwmensen? Dat zijn toch die vakkundige en slimme types die overal een oplossing voor hebben? Jongens en meiden die weten hoe je gereedschap gebruikt? Bij ons werken stoere jongens en meiden die elke dag keihard aan het werk zijn om, door weer en wind, Nederland een stukje mooier te maken. In de bouw werk je elke dag naar iets toe. Als je aan een klus begint staat er vaak nog weinig. Maar dan, als het project klaar is? Dan heb je iets gebouwd waar je trots op mag zijn. Zoiets moois neerzetten voor anderen vereist lef en vooral ook een flinke dosis vakkennis.

IW Zuid Oost

 • Techniek en gebouwde omgeving ·
IW Zuid-Oost is hèt opleidingsbedrijf in de regio voor installatie-, elektrotechnische- en koeltechnische opleidingen. IW Zuid-Oost is een samenwerkingsverband van meer dan 200 Limburgse installateurs. Al meer dan 25 jaar leiden wij mensen op in de installatietechniek. Wij bieden, samen met de regionale roc’s, werktuigkundige- , elektrotechnische- en koeltechnische opleidingen aan.

Hobecro groen

 • Techniek en gebouwde omgeving ·
Als bedrijf hechten wij veel waarde aan de kennis en kunde van onze medewerkers. Ieders specifieke expertisegebied wordt doordacht en op de juiste manier ingezet binnen ons bedrijf. Op die manier wordt onze vakkennis professioneel en efficiënt toegepast in de succesvolle realisatie van alle uiteenlopende groenprojecten. Met minder dan volledig overtuigde klanttevredenheid nemen wij geen genoegen!

Dolmans Monsdal Landscaping

 • Techniek en gebouwde omgeving ·
Dolmans Landscaping Group bestaat uit een aantal regionale vestigingen en bedrijfsonderdelen die grotendeels zelf verantwoordelijk zijn voor hun eigen resultaten. De gemene deler van al deze vestigingen is ‘landscaping’. Dat gaat verder dan groen alleen, het is liefdevol omgaan met landschappen. We zijn er voor groen én grijs. Altijd geldt: Samen streven naar het beste eindresultaat voor de klant én omgeving. Samen beter voor buiten. Dat is Dolmans Landscaping Group.

Kinderstad Heerlen

 • Techniek en gebouwde omgeving ·
Kinderstad Heerlen kinderparadijs is een overdekte speel gelegenheid met diverse attracties voor kinderen klein en groot, elke dag geopend. Wij hebben allerlei attracties, voor iedereen.

Attender Groen

 • Techniek en gebouwde omgeving ·
Attender Groen is één van de groenbedrijven van Vebego, het internationale familiebedrijf met ruim 36.000 medewerkers in de groenvoorziening, schoonmaak, facilitaire dienstverlening en zorg. Als groenbedrijven benutten we de kracht van ons collectief om meer blijvende impact te realiseren; voor een groene en duurzame maatschappij, een gezonde en inclusieve leefomgeving en met aantrekkelijke ontwikkelmogelijkheden voor onze huidige en toekomstige medewerkers.

Herman Vaessen

 • Techniek en gebouwde omgeving ·
Herman Vaessen B.V. is een ruim 50-jarig bestaand familiebedrijf met ca. 70 vaste medewerkers. Of het nu om tuinen, bomen of groenvoorziening gaat: Herman Vaessen heeft voor al deze disciplines pure specialisten in huis. Innovatie, flexibiliteit en service zijn onze kenmerken. Onze kennis en expertise gecombineerd met een eigen machinepark zorgen ervoor dat wij onze klanten met alle vragen op gepaste wijze kunnen helpen.

Mondi

 • Techniek en gebouwde omgeving ·
Mondi Heerlen BV is een leverancier van release papier die voorziet in de behoefte van de hygiëne en medische, fibre composite-, tape-, sealant- en labelmarkten. Onze focus ligt op met siliconen gecoate release liners, op maat gemaakt voor de diverse drukgevoelige kleefstoffen van onze klanten.

DocMorris

 • Techniek en gebouwde omgeving ·
DocMorris is een moderne postorderapotheek en levert medicijnen aan klanten in Duitsland. Het bedrijf is met een groot distributiecentrum actief op bedrijventerrein Avantis in Heerlen. De apparatuur en ruimtes zijn nieuw en modern, wat het een prettige omgeving maakt om in te werken. Er wordt gewerkt met de nieuwste technieken in de logistiek. Wat dacht je van orderpicken met Google Glass en het Pick by Light-systeem?
Abbott logo

Abbott Vascular

 • Techniek en gebouwde omgeving ·
Een gezond hart is cruciaal voor een goede gezondheid. Daarom zet Abbott zich in voor een nóg betere behandeling van hart- en vaatziekten. Onze vernieuwende medische technologieën zijn minimaal-invasief. Daardoor herstellen patiënten sneller en kunnen zij eerder hun leven weer oppakken. Wij richten ons op innovatieve technologieën waarmee artsen de behandeling van vaatziekten voortdurend kunnen verbeteren. Het gaat hierbij om vaatziekten binnen en buiten het hart, hartritmestoornissen en hartklepafwijkingen.
Boston Scientific logo

Boston Scientific

 • Techniek en gebouwde omgeving ·
Boston Scientific is wereldwijd de grootste producent van medische apparatuur die zich richt op minimaal invasieve geneeskunde. In Kerkrade is het internationale distributiecentrum en operational excellence centre gevestigd, dat werk biedt aan bijna 300 mensen.
Medtronic logo

Medtronic

 • Techniek en gebouwde omgeving ·
Medtronic is een van ’s werelds grootste bedrijven op het gebied van de medische technologie. Door innovatie en samenwerking helpt Medtronic bij het verlichten van pijn, het herstellen van de gezondheid en het verlengen van levens. Het afgelopen jaar hebben wereldwijd meer dan 72 miljoen mensen baat gehad bij onze medische therapieën ter behandeling van meer dan 40 veelvoorkomende aandoeningen.

DSM

 • Techniek en gebouwde omgeving ·
Koninklijke DSM N.V. is een wereldwijd, ‘purpose-led’ bedrijf in Gezondheid, Voeding en Bioscience dat vanuit wetenschappelijke basis de gezondheid van mens, dier en planeet verbetert. Duurzaamheid is voor ons een verantwoordelijkheid, een kernwaarde en staat centraal in alles wat we doen.

Fibrant

 • Techniek en gebouwde omgeving ·
Fibrant staat voor ‘pure chemie’. Dit verwijst niet alleen naar het technologische proces waardoor onze hoogwaardige en duurzame producten tot stand komen, maar ook naar de chemie tussen onze Fibrant-medewerkers.
Alles wordt getoond
Alles wordt nu getoond

Staat jouw droom-Experience er niet bij?

LEX groeit iedere dag! Toch kan het zo zijn dat jouw droomberoep of Experience er niet bij staat.
Daarom kun je via LEX ook een aanvraag doen voor ieder beroep waar jij meer over wilt weten door ons een mailtje te sturen.

We ontvangen graag feedback

Onze website blijft in ontwikkeling, want we willen graag de meest volledige en recente informatie geven rondom sectoren en beroepen.

Om dit te kunnen doen ontvangen we graag jouw feedback. Mocht je iets hebben gezien op de website, of er ontbreekt juist informatie, stuur ons dan vooral jouw feedback via onderstaand formulier!

Loopbaancoaching

Wil je graag wat extra hulp? Ons team van loopbaancoaches staat voor je klaar. We helpen je met loopbaanvragen en geven advies op afstand. Plan een online of telefonische afspraak in via onderstaand formulier.

* We reageren eerst via mail om de verdere stappen en het contact af te stemmen