Monteur elektrotechnische installaties

Monteur elektronische en/ of werktuigkundige installatie

Zie je het liefst dat in een gebouw alles automatisch gaat? Ben je precies, handig en technisch? Dan ben jij een geschikte monteur elektrotechnische installaties. Jij kunt elektrotechnische installaties

in gebouwen, maar ook bijvoorbeeld openbare verlichting of alarmsystemen programmeren en installeren aan de hand van technische tekeningen. Ook onderhoud en reparaties horen erbij.

Als monteur van elektrotechnische installaties werk je op allerlei plekken, zowel binnen als buiten. Je komt bij mensen thuis om een alarminstallatie of zonnepanelen te installeren of een meterkast te vervangen. Dat doe je dan vaak in je eentje. Werk je liever voor zakelijke klanten? Dan ga je met een team op pad om noodverlichting aan te leggen in een ziekenhuis of de communicatie installatie te onderhouden in een fabriek. Je werk als elektrotechnisch monteur is heel precies en veiligheid is erg belangrijk.

Beroepen vergelijkbaar met Monteur elektrotechnische installaties:
Kans op werk met dit beroep
0%
Beroepsspecifieke informatie

Andere beroepen die overeenkomen met monteur elektronische installaties:

1e monteur elektrotechnische installaties

Als eerste monteur elektrotechnische installaties werk je bij een bedrijf in de elektrotechniek, industrie of bouwsector. Jij kunt elektrotechnische installaties zoals telecominstallaties, datanetwerken en beveiligingssystemen opzetten en gebruiksklaar maken. Tevens kun je deze installaties controleren en onderhouden. Je installeert (onderdelen van) elektrotechnische installaties in woningen, winkels en kantoorgebouwen. Maar ook op straat. Denk aan het aanleggen van elektriciteit en elektrotechnische installaties en meetapparatuur. Je werkt zowel binnen als buiten en op uiteenlopende locaties. Lekker afwisselend! Ook onderhoud je de installaties en repareer je ze als dat nodig is. Zelfstandig werken kun je goed. Meestal geef je leiding aan een kleine groep collega’s. Je bent (klant)vriendelijk, want je krijgt te maken met werknemers van andere bedrijven, opdrachtgevers en klanten.

 

Technicus elektrotechnische installaties.


Elektrotechniek is heel divers. Slimme domotica, beveiligingssystemen of verkeersinstallaties horen er allemaal bij. Elektrotechnische systemen kunnen steeds meer en worden steeds uitgebreider. Denk aan ‘smart homes’: een slimme thermostaat of verlichting die je met een app bedient. Zowel de modernste elektrotechnische installaties, als ook oude vertrouwde systemen hebben voor jou geen geheimen meer. Je weet hoe je systemen installeert, onderhoudt en repareert. Ook ICT, meet- en regeltechniek en  besturingstechniek zijn bekende werkvelden voor jou. Logisch dus dat technicus elektrotechnische installaties een veelzijdig beroep is. Wat er ook geïnstalleerd, gerepareerd of onderhouden moet worden: jij weet precies wat je moet doen. Je werkt zowel buiten als binnen, want elektrotechniek is overal. Soms ga je alleen op pad, maar bij ingewikkelde klussen werk je nauw samen met anderen. Dankzij jouw kennis en kunde overzie je projecten goed en stuur je een team professioneel aan. Ook de administratie van een klus kunnen ze prima aan jou overlaten.

Past dit beroep bij jou?

Test jezelf en kom erachter of je bij dit beroep past. De resultaten worden opgeslagen in je profiel van Mijn Leo.

Kom je er niet uit?

Wellicht kom je er niet zelf uit en wil je graag een gratis loopbaangesprek. Neem dan contact op met een van onze loopbaancoaches.

Meld je nu aan voor een experience!

Meld je hier aan voor een Experience. Zodra jij je gegevens achterlaat gaan wij voor jou aan de slag!

Monteur elektronische en/ of werktuigkundige installatie
Heb jij een consulent? Noteer ook zijn/haar e-mailadres:

Loopbaancoaching

Wil je graag wat extra hulp? Ons team van loopbaancoaches staat voor je klaar. We helpen je met loopbaanvragen en geven advies op afstand. Plan een online of telefonische afspraak in via onderstaand formulier.

* We reageren eerst via mail om de verdere stappen en het contact af te stemmen

We ontvangen graag feedback

Onze website blijft in ontwikkeling, want we willen graag de meest volledige en recente informatie geven rondom sectoren en beroepen.

Om dit te kunnen doen ontvangen we graag jouw feedback. Mocht je iets hebben gezien op de website, of er ontbreekt juist informatie, stuur ons dan vooral jouw feedback via onderstaand formulier!