Ontdek de sector

Zorg & welzijn

Ben jij een zorgzaam type? Als de buurvrouw ziek is sta jij gelijk met een fruitmand aan de deur. Ook een praatje maken doe je graag. Dan ben jij geknipt voor de zorgsector!

Van operatieassistent tot verzorger in de gehandicaptenzorg

De vraag naar zorg neemt steeds meer toe. Dit komt doordat de bevolking groeit én vergrijst, dat wil zeggen dat het aantal ouderen de komende jaren toeneemt. Met de toename van het aantal ouderen stijgt ook de zorgvraag.

Het zorgaanbod groeit niet automatisch mee met de vraag. Betaalbare zorg komt daardoor steeds meer onder druk te staan. De houdbaarheid van de zorg is mede daarom een belangrijk vraagstuk. Jij kunt dus écht het verschil maken.

De zorg is een sector die bestaat uit verschillende branches:

  • verpleging, verzorging en thuiszorg (VVT)
  • ziekenhuizen (inclusief Universitair Medische Centra en overige medisch specialistische zorg)
  • gehandicaptenzorg
  • geestelijke gezondheidszorg
  • huisartsen en gezondheidscentra

 

Werken in de zorg doe je met een passie. Het is een dankbaar vak en je bent een belangrijk onderdeel van werkend Nederland als je in deze sector werkt.

Overige beroepen

Past deze sector bij jou?

Zelftesten

Wil je graag meer inzicht krijgen in je loopbaan? Probeer eens een zelftest! Dit zijn de light varianten van onze uitgebreide loopbaantesten. Samen met een van onze loopbaancoaches kun je de eerste analyse bespreken. Zo kun jij gerichter op zoek naar de volgende stap in jouw loopbaan!

Wil je graag wat extra hulp? Ons team van loopbaancoaches staat voor je klaar. We helpen je met loopbaanvragen en geven advies op afstand. Plan een online of telefonische afspraak in via onderstaand formulier.

Uitgelichte bedrijven

Meld je nu aan voor een experience!

Je maakt vrijblijvend kennis met een bedrijf. Dit kan verschillende vormen hebben. Zo kun je onder het genot van een kop koffie gaan kennismaken. Alles rondom de Experience is erop gericht dat jij een goed beeld krijgt van een beroep en/ of bedrijf!

Heb jij een consulent? Noteer ook zijn/haar e-mailadres:
Hoe heb je ons gevonden? Via:

Loopbaancoaching

Wil je graag wat extra hulp? Ons team van loopbaancoaches staat voor je klaar. We helpen je met loopbaanvragen en geven advies op afstand. Plan een online of telefonische afspraak in via onderstaand formulier.

* We reageren eerst via mail om de verdere stappen en het contact af te stemmen

We ontvangen graag feedback

Onze website blijft in ontwikkeling, want we willen graag de meest volledige en recente informatie geven rondom sectoren en beroepen.

Om dit te kunnen doen ontvangen we graag jouw feedback. Mocht je iets hebben gezien op de website, of er ontbreekt juist informatie, stuur ons dan vooral jouw feedback via onderstaand formulier!