Tandartsassistent

Als tandartssassistent ben je onmisbaar in de tandartsenpraktijk. Je bereidt de behandeling voor, je ontvangt de patiënten en je helpt de tandarts. Ben jij die gouden kracht?

Assisteert tandartsen bij tandheelkundige behandelingen en voert de patiëntenadministratie.
Voorbeelden van werkzaamheden: maakt instrumenten schoon met een sterilisatieapparaat, reikt instrumenten aan, maakt materialen voor vullingen en gebitsafdrukken klaar, ontwikkelt
röntgenfoto’s van het gebit, stelt patiënten gerust en maakt afspraken met hen, houdt de agenda bij, vult patiëntenkaarten in en verstuurt nota’s.

Beroepen vergelijkbaar met Tandartsassistent:
Kans op werk met dit beroep
0%
Beroepsspecifieke informatie

Andere beroepen die overeenkomen met tandartsassistent: 

Apothekersassistent

Mensen de juiste medicijnen meegeven en voorlichten over het gebruik er van. Dat is het werk van de apothekersassistent.

Bereidt en verkoopt medicijnen in een apotheek. Voorbeelden van werkzaamheden: informeert en adviseert klanten over medicijnen, controleert of combinaties van geneesmiddelen verantwoord zijn, koopt artikelen in en houdt de voorraad- en patiëntenadministratie bij, weegt ingrediënten nauwkeurig af en controleert de kwaliteit van geneesmiddelen.

Klik hier voor meer informatie over het beroep apothekersassistent.

Tandartsassistent
Past dit beroep bij jou?

Test jezelf en kom erachter of je bij dit beroep past. De resultaten worden opgeslagen in je profiel van Mijn Leo.

Kom je er niet uit?

Wellicht kom je er niet zelf uit en wil je graag een gratis loopbaangesprek. Neem dan contact op met een van onze loopbaancoaches.

Meld je nu aan voor een experience!

Meld je hier aan voor een Experience. Zodra jij je gegevens achterlaat gaan wij voor jou aan de slag!

Loopbaancoaching

Wil je graag wat extra hulp? Ons team van loopbaancoaches staat voor je klaar. We helpen je met loopbaanvragen en geven advies op afstand. Plan een online of telefonische afspraak in via onderstaand formulier.

* We reageren eerst via mail om de verdere stappen en het contact af te stemmen

We ontvangen graag feedback

Onze website blijft in ontwikkeling, want we willen graag de meest volledige en recente informatie geven rondom sectoren en beroepen.

Om dit te kunnen doen ontvangen we graag jouw feedback. Mocht je iets hebben gezien op de website, of er ontbreekt juist informatie, stuur ons dan vooral jouw feedback via onderstaand formulier!