Ontdek de sector

Transport & Logistiek

Heb jij het overzicht? Kun je goed plannen? Vind jij het leuk om ervoor te zorgen dat personen of goederen van A naar B komen? Dan is de sector transport en logistiek geschikt voor jou!

Van de trein tot in de lucht, alles wat met vervoer te maken heeft!

Binnen deze sector zorgen bedrijven ervoor dat het vervoer en de opslag van goederen goed is geregeld. Maar ook het vervoeren van personen valt hieronder, dat kan via het land, te water maar ook in de lucht.

De sector transport en logistiek bestaat uit 5 deelsectoren:

  • goederenvervoer
  • personenvervoer
  • luchtvaart
  • logistieke diensten (tip! bekijk de MedTech Logistiek X-perience op LEX)
  • post- en koeriers


In samenwerking met LogicLeap maakt Leo Loopbaan de sector experience in het transport mogelijk door heel Limburg.

Naast verschillende soorten chauffeurs, laders en lossers, komen er ook bedrijfseconomische en administratieve beroepen voor in de sector, bijvoorbeeld:

Beroepen in deze sector

LEX Specials

Een LEX special is een samenwerkingsverband van bedrijven die zich gezamenlijk bij LEX presenteren. Dit doen ze omdat ze (ook) vanwege de arbeidsmarkt samenwerken en unieke mogelijkheden willen laten zien. Vaak bieden ze ook nog een speciaal Experience programma.

Past deze sector bij jou?

Zelftesten

Wil je graag meer inzicht krijgen in je loopbaan? Probeer eens een zelftest! Dit zijn de light varianten van onze uitgebreide loopbaantesten. Samen met een van onze loopbaancoaches kun je de eerste analyse bespreken. Zo kun jij gerichter op zoek naar de volgende stap in jouw loopbaan!

Wil je graag wat extra hulp? Ons team van loopbaancoaches staat voor je klaar. We helpen je met loopbaanvragen en geven advies op afstand. Plan een online of telefonische afspraak in via onderstaand formulier.

Uitgelichte bedrijven

Meld je aan voor een Experience in deze sector!

Je maakt vrijblijvend kennis met een sector, beroep of bedrijf. Dit kan verschillende vormen hebben. Zo kun je onder het genot van een kop koffie gaan kennismaken. Alles rondom de Experience is erop gericht dat jij een goed beeld krijgt van een sector, beroep en/ of bedrijf!

Heb jij een consulent? Noteer ook zijn/haar e-mailadres:
Hoe heb je ons gevonden? Via:

Loopbaancoaching

Wil je graag wat extra hulp? Ons team van loopbaancoaches staat voor je klaar. We helpen je met loopbaanvragen en geven advies op afstand. Plan een online of telefonische afspraak in via onderstaand formulier.

* We reageren eerst via mail om de verdere stappen en het contact af te stemmen

We ontvangen graag feedback

Onze website blijft in ontwikkeling, want we willen graag de meest volledige en recente informatie geven rondom sectoren en beroepen.

Om dit te kunnen doen ontvangen we graag jouw feedback. Mocht je iets hebben gezien op de website, of er ontbreekt juist informatie, stuur ons dan vooral jouw feedback via onderstaand formulier!