Ontdek de sector

Sociaal werk, jeugdzorg en kinderopvang

Zou jij graag de kwetsbare groepen in de samenleving willen ondersteunen? Vind jij het fijn om met iedereen een praatje te maken? Schep jij graag weer orde in een puinhoop? Dan past de sector sociaal werk, jeudzorg en kinderopvang echt bij jou!

Van maatschappelijk werker tot medewerker in de kinderopvang

In de sector sociaal werk, jeugdzorg en kinderopvang werken in totaal ruim 180.000 werknemers in Nederland. Het sociaal werk en de jeugdzorg ondersteunen kwetsbare groepen in de samenleving.

Het gaat in het sociaal werk bijvoorbeeld om:

  • maatschappelijk werk
  • jongeren- en ouderenwerk
  • schuldhulpverlening
  • maatschappelijke opvang


In de jeugdzorg gaat het om:

  • jeugd- en opvoedhulp
  • kinderbescherming


In de kinderopvang gaat het met name om:

  • kinderdagcentra
  • buitenschoolse opvang
  • gastouderopvang
  • peuterspeelzalen


Binnen deze sector werk je dus vooral met mensen. Vaak heb je veel geduld en kennis van menselijk gedrag nodig om dit werk goed uit te kunnen voeren. Door het werken aan deze sector werk je mee aan een mooiere samenleving.

Past deze sector bij jou?

Zelftesten

Wil je graag meer inzicht krijgen in je loopbaan? Probeer eens een zelftest! Dit zijn de light varianten van onze uitgebreide loopbaantesten. Samen met een van onze loopbaancoaches kun je de eerste analyse bespreken. Zo kun jij gerichter op zoek naar de volgende stap in jouw loopbaan!

Wil je graag wat extra hulp? Ons team van loopbaancoaches staat voor je klaar. We helpen je met loopbaanvragen en geven advies op afstand. Plan een online of telefonische afspraak in via onderstaand formulier.

Uitgelichte bedrijven

Meld je nu aan voor een experience!

Je maakt vrijblijvend kennis met een bedrijf. Dit kan verschillende vormen hebben. Zo kun je onder het genot van een kop koffie gaan kennismaken. Alles rondom de Experience is erop gericht dat jij een goed beeld krijgt van een beroep en/ of bedrijf!

Heb jij een consulent? Noteer ook zijn/haar e-mailadres:
Hoe heb je ons gevonden? Via:

Loopbaancoaching

Wil je graag wat extra hulp? Ons team van loopbaancoaches staat voor je klaar. We helpen je met loopbaanvragen en geven advies op afstand. Plan een online of telefonische afspraak in via onderstaand formulier.

* We reageren eerst via mail om de verdere stappen en het contact af te stemmen

We ontvangen graag feedback

Onze website blijft in ontwikkeling, want we willen graag de meest volledige en recente informatie geven rondom sectoren en beroepen.

Om dit te kunnen doen ontvangen we graag jouw feedback. Mocht je iets hebben gezien op de website, of er ontbreekt juist informatie, stuur ons dan vooral jouw feedback via onderstaand formulier!