Ontdek de sector

Overheid

Wil jij graag een bijdrage leveren aan je gemeente, provincie of Nederland? Zet jij je graag in voor de mensen om je heen? Bij de overheidssector kun je verschillende kanten op!

Van beleidsmedewerker tot WMO-consulent

Zet jij je graag in voor je medemens en buurt? Ga dan aan de slag bij de overheid!

De overheid bestaat uit het openbaar bestuur en verschillende overheidsdiensten, in te delen in de volgende segmenten:

  • Rijksoverheid (naast ministeries ook tal van uitvoeringsorganisaties als de Belastingdienst, Dienst Justitiële Inrichtingen en UWV)
  • provincies
  • gemeenten
  • waterschappen
  • rechterlijke macht
  • politie en Defensie
  • gemeenschappelijke regelingen (waaronder veiligheidsregio’s)

Rijksoverheid en gemeenten zijn de grootste segmenten. Meer dan de helft van de werkzame personen binnen de overheid werkt bij het Rijk of bij een gemeente. Overheden zorgen dat jij een paspoort of ID hebt. Daarnaast maken zij ook beleid voor alle domeinen in gemeentes, provincies en het hele land. Verantwoordelijk en divers werk dus.

Past deze sector bij jou?

Zelftesten

Wil je graag meer inzicht krijgen in je loopbaan? Probeer eens een zelftest! Dit zijn de light varianten van onze uitgebreide loopbaantesten. Samen met een van onze loopbaancoaches kun je de eerste analyse bespreken. Zo kun jij gerichter op zoek naar de volgende stap in jouw loopbaan!

Wil je graag wat extra hulp? Ons team van loopbaancoaches staat voor je klaar. We helpen je met loopbaanvragen en geven advies op afstand. Plan een online of telefonische afspraak in via onderstaand formulier.

Uitgelichte bedrijven

Meld je nu aan voor een experience!

Je maakt vrijblijvend kennis met een bedrijf. Dit kan verschillende vormen hebben. Zo kun je onder het genot van een kop koffie gaan kennismaken. Alles rondom de Experience is erop gericht dat jij een goed beeld krijgt van een beroep en/ of bedrijf!

Heb jij een consulent? Noteer ook zijn/haar e-mailadres:
Hoe heb je ons gevonden? Via:

Loopbaancoaching

Wil je graag wat extra hulp? Ons team van loopbaancoaches staat voor je klaar. We helpen je met loopbaanvragen en geven advies op afstand. Plan een online of telefonische afspraak in via onderstaand formulier.

* We reageren eerst via mail om de verdere stappen en het contact af te stemmen

We ontvangen graag feedback

Onze website blijft in ontwikkeling, want we willen graag de meest volledige en recente informatie geven rondom sectoren en beroepen.

Om dit te kunnen doen ontvangen we graag jouw feedback. Mocht je iets hebben gezien op de website, of er ontbreekt juist informatie, stuur ons dan vooral jouw feedback via onderstaand formulier!