SABIC is een wereldleider in de petrochemische industrie. Op deze site vindt u meer informatie over de locatie in Geleen en het bedrijf SABIC.

Op de productielocatie in Geleen (Chemelot) maken we de grondstoffen voor de productie van verschillende kunststoffen.

SABIC heeft 5 grote productielocaties in Europa, waarvan één in Geleen. De anderen liggen in Teesside (Engeland), Gelsenkirchen (Duitsland), Bergen op Zoom (Nederland) en Cartagena (Spanje). Verder heeft het bedrijf nog 7 kleine productielocaties in Europa. De fabrieken van SABIC in Geleen omvatten ongeveer 40 % van het industriepark Chemelot. De locatie Geleen hangt aan een groot pijpleidingennet dat Antwerpen, Rotterdam en het Roergebied verbindt. Via deze pijpleidingen worden onder andere de grondstoffen voor de SABIC krakers aangevoerd.

Beroepen die je kunt vinden bij SABIC:
Past dit bedrijf bij jou?

Test jezelf en kom erachter of je bij dit bedrijf past. De resultaten worden opgeslagen in je profiel van Mijn Leo.

Kom je er niet uit?

Wellicht kom je er niet zelf uit en wil je graag een gratis loopbaangesprek. Neem dan contact op met een van onze loopbaancoaches.

Wat maken we in Geleen?
De naftakrakers produceren hoofdzakelijk de gassen etheen en propreen. Dit zijn de grondstoffen voor de kunststoffen polyetheen en polypropeen. Daarnaast komen er benzines en enkele andere chemische stoffen uit de krakers, zoals benzeen, acetyleen, ethaan, butaan en ETBE. Acht verschillende volgfabrieken maken onder hoge en lage druk van etheen en propeen de kunststoffen polyetheen en polypropeen. Deze worden door de klanten verwerkt in onder meer auto’s, verpakkingsmaterialen voor o.a. voedsel- en pharmaceutische toepassingen, speelgoed, huishoudelijke artikelen etc.

Welke fabrieken staan er?
Geleen heeft SABIC twee naftakrakers, drie hogedichtheid polyetheenfabrieken, vier lagedichtheid polyetheenfabrieken, twee polypropeenfabrieken, een benzeen-/butadieenfabriek en een ETBE-fabriek.

Van A naar B
Achter de aanvoer van de grondstoffen tot de levering van de kunststoffen bij de klanten gaat een hele operatie schuil. De logistieke afdelingen in Sittard (planning), Geleen (laden en lossen) en de haven in Stein (laden en lossen) zijn hierbij onmisbaar. Per dag verlaten ongeveer 800 vrachtwagens onze poort met materiaal voor klanten.

Meld je nu aan voor een experience!

Sabic biedt je de mogelijkheden om vrijblijvend kennis te maken.
Wil je hier gebruik van maken? Meld je dan hieronder aan.

Ja! Ik meld mij graag aan voor een experience bij SABIC

Heb jij een consulent? Noteer ook zijn/haar e-mailadres:

Loopbaancoaching

Wil je graag wat extra hulp? Ons team van loopbaancoaches staat voor je klaar. We helpen je met loopbaanvragen en geven advies op afstand. Plan een online of telefonische afspraak in via onderstaand formulier.

* We reageren eerst via mail om de verdere stappen en het contact af te stemmen

We ontvangen graag feedback

Onze website blijft in ontwikkeling, want we willen graag de meest volledige en recente informatie geven rondom sectoren en beroepen.

Om dit te kunnen doen ontvangen we graag jouw feedback. Mocht je iets hebben gezien op de website, of er ontbreekt juist informatie, stuur ons dan vooral jouw feedback via onderstaand formulier!