Zorg, welzijn en sport

Zorg jij graag voor mensen? Houd jij je bezig met bewegen en welzijn? Draag jij graag je steentje bij? Dan is de sector zorg, welzijn en sport iets voor jou!

Dit zorgen en ondersteunen kun je op verschillende manieren uitoefenen. Van ouderenzorg tot aan kraamzorg. Van kinderopvang tot aan apotheker, maar ook sportvakkrachten. Ontdek het bij zorg, welzijn en sport!

Deel deze pagina

Aantal bedrijven binnen de sector Zorg, welzijn en sport:
Noord-Limburg: 2532
Midden-Limburg: 2859
Zuid-Limburg: 4820
Kans op beroep in deze sector
0%
Aantal openstaande vacatures
0

Onder Zorg vallen beroepen in de ouderenzorg, thuiszorg, geestelijke gezondheidszorg en kraamzorg, maar ook de dokters-, apothekers- en tandartsassistent. Denk bij Welzijn aan een (ondersteunende) baan in het onderwijs, kinderopvang, etc. Daar werk je met (jonge) kinderen, pubers en jong volwassenen. Sociaalwerk en buurtwerk vallen hier ook onder.

Een sportberoep kan je uitoefenen in de sportsector. De komende jaren werken sportvakkrachten steeds meer in de zorg, onderwijs en de recreatiesector. Daarmee dragen ze bij aan het voorkomen van ziekte, bevorderen van gezondheid en verantwoord bewegen. Beroepen in de uiterlijke verzorging richt zich op cosmetische zorg, maar ook op medische zorg. Denk daarbij aan het behandelen van voet- of huidproblemen.

Segmenten
Beroepen
Zorg en welzijn
Verzorgende IG
MBO-verpleegkundige
Pedagogisch werk
Sociaal werker
Sport en bewegen
Coördinator buurt, onderwijs en sport
Uiterlijke verzorging
Schoonheidsspecialist
Kapper
Assisterende gezondheidszorg
Apothekerassistent

Uitgelichte bedrijven

Past deze sector bij jou?

Test jezelf en kom erachter of je bij deze sector past. De resultaten worden opgeslagen in je profiel van Mijn Leo.

Kom je er niet uit?

Wellicht kom je er niet zelf uit en wil je graag een gratis loopbaangesprek. Neem dan contact op met een van onze loopbaancoaches.

Meld je nu aan voor een experience!

Je maakt vrijblijvend kennis met een bedrijf. Dit kan verschillende vormen hebben. Zo kun je onder het genot van een kop koffie gaan kennismaken. Alles rondom de Experience is erop gericht dat jij een goed beeld krijgt van een beroep en/ of bedrijf!

Loopbaancoaching

Wil je graag wat extra hulp? Ons team van loopbaancoaches staat voor je klaar. We helpen je met loopbaanvragen en geven advies op afstand. Plan een online of telefonische afspraak in via onderstaand formulier.

* We reageren eerst via mail om de verdere stappen en het contact af te stemmen

We ontvangen graag feedback

Onze website blijft in ontwikkeling, want we willen graag de meest volledige en recente informatie geven rondom sectoren en beroepen.

Om dit te kunnen doen ontvangen we graag jouw feedback. Mocht je iets hebben gezien op de website, of er ontbreekt juist informatie, stuur ons dan vooral jouw feedback via onderstaand formulier!