Mobiliteit, transport en logistiek

Ben jij helemaal weg van voertuigen? Van fietsen tot aan treinen en schepen? Dan zit je bij de sector mobiliteit, transport, logistiek en maritiem helemaal op je plek!

De werkzaamheden variëren van onderhoud tot aan bouwen. Maar ook achter de schermen zoals het plannen is een belangrijk onderdeel. Kom erachter binnen deze sector!

 

Deel deze pagina

Aantal bedrijven binnen de sector Mobiliteit, transport en logistiek:
Noord-Limburg: 2532
Midden-Limburg: 2859
Zuid-Limburg: 4820
Kans op beroep in deze sector
0%
Aantal openstaande vacatures
0

De sector Carrosserie richt zich op het bouwen en herstellen van carrosserieën van voertuigen. Medewerkers zijn bijvoorbeeld Carrosseriebouwer, Autospuiter of Autoschadehersteller.

Sector Transport en logistiek leidt op voor de organisatie, planning en uitvoering van het vervoer van goederen of mensen. Medewerkers zijn op verschillende plaatsen werkzaam bijvoorbeeld als chauffeur op een vrachtwagen of bus, als logistiek medewerker in een warehouse of magazijn, als planner op kantoor.

In de sector Luchtvaart wordt opgeleid voor werkzaamheden op de luchthaven en het vervoer van mensen en goederen. Werknemers zijn werkzaam als Luchtvaartdienstverlener/Stewardess op de luchthaven of in een vliegtuig. Ook wordt opgeleid voor Luchtvrachtspecialist of Aviation Operations Specialist.

De Maritieme sector leidt op om te werken op een schip. In de sectoren Binnenvaart, Visserij, Waterbouw of Koopvaardij. Als je in deze sector gaat werken ben je vaak langere tijd van huis, je woont dan op het schip. In deze sector kun je ook leren voor het werken op een scheepswerf. Je bent dan bezig met het ontwerpen en bouwen van schepen.

In de sector Rail kun je gaan werken als machinist op een trein in het goederen- of personenvervoer.

Uitgelichte bedrijven

Past deze sector bij jou?

Test jezelf en kom erachter of je bij deze sector past. De resultaten worden opgeslagen in je profiel van Mijn Leo.

Kom je er niet uit?

Wellicht kom je er niet zelf uit en wil je graag een gratis loopbaangesprek. Neem dan contact op met een van onze loopbaancoaches.

Meld je nu aan voor een experience!

Je maakt vrijblijvend kennis met een bedrijf. Dit kan verschillende vormen hebben. Zo kun je onder het genot van een kop koffie gaan kennismaken. Alles rondom de Experience is erop gericht dat jij een goed beeld krijgt van een beroep en/ of bedrijf!

Loopbaancoaching

Wil je graag wat extra hulp? Ons team van loopbaancoaches staat voor je klaar. We helpen je met loopbaanvragen en geven advies op afstand. Plan een online of telefonische afspraak in via onderstaand formulier.

* We reageren eerst via mail om de verdere stappen en het contact af te stemmen

We ontvangen graag feedback

Onze website blijft in ontwikkeling, want we willen graag de meest volledige en recente informatie geven rondom sectoren en beroepen.

Om dit te kunnen doen ontvangen we graag jouw feedback. Mocht je iets hebben gezien op de website, of er ontbreekt juist informatie, stuur ons dan vooral jouw feedback via onderstaand formulier!