ICT en creatieve industrie

Uit jij je graag op een creatieve manier? Of dit nu juist voor de schermen of achter de schermen is. Bij de sector ICT en creatieve industrie ben jij aan het juiste adres!

Je kunt aan de slag voor de schermen met het entertainen van bezoekers. Of juist achter de schermen als technicus of als designer. Je kunt op zo veel manieren je creativiteit kwijt, ontdekt het bij deze sector!

Deel deze pagina

Aantal bedrijven binnen de sector ICT en creatieve industrie:
Noord-Limburg: 2532
Midden-Limburg: 2859
Zuid-Limburg: 4820
Kans op beroep in deze sector
0%
Aantal openstaande vacatures
0

Een opleiding in de sector Kunsten en Entertainment bereid je voor op een beroep in de entertainmentsector; voor óf achter de schermen. Als artiest word je opgeleid voor een rol op het podium, in andere beroepen zorg je er juist voor dat deze artiesten kunnen optreden (podium- en  evenemententechnicus, make-up artist). Professionals in deze sector werken vaak freelance en hebben verschillende nevenactiviteiten.

Binnen de Communicatie, media en design vind je een groot aantal beroepen in de creatieve industrie. Er zijn opleidingen waarin design centraal staat: je maakt ruimtelijke ontwerpen of je geeft media vorm. In andere opleidingen, zoals stand- en decorbouwer ligt de nadruk op het maken zelf. En in beroepen als AV-specialist, fotograaf of mediaredactiemedewerker verzorg je (digitale) content in de vorm van video, beeld, geluid of tekst.

Met een ICT-opleiding kun je in veel sectoren terecht. Je wordt opgeleid om software te ontwikkelen of juist om hardware en digitale infrastructuur te onderhouden en te verbeteren. Het vakgebied ontwikkelt zich razendsnel, nieuwe technologieën bieden nieuwe toepassingen.

Uitgelichte bedrijven

Past deze sector bij jou?

Test jezelf en kom erachter of je bij deze sector past. De resultaten worden opgeslagen in je profiel van Mijn Leo.

Kom je er niet uit?

Wellicht kom je er niet zelf uit en wil je graag een gratis loopbaangesprek. Neem dan contact op met een van onze loopbaancoaches.

Meld je nu aan voor een experience!

Je maakt vrijblijvend kennis met een bedrijf. Dit kan verschillende vormen hebben. Zo kun je onder het genot van een kop koffie gaan kennismaken. Alles rondom de Experience is erop gericht dat jij een goed beeld krijgt van een beroep en/ of bedrijf!

Loopbaancoaching

Wil je graag wat extra hulp? Ons team van loopbaancoaches staat voor je klaar. We helpen je met loopbaanvragen en geven advies op afstand. Plan een online of telefonische afspraak in via onderstaand formulier.

* We reageren eerst via mail om de verdere stappen en het contact af te stemmen

We ontvangen graag feedback

Onze website blijft in ontwikkeling, want we willen graag de meest volledige en recente informatie geven rondom sectoren en beroepen.

Om dit te kunnen doen ontvangen we graag jouw feedback. Mocht je iets hebben gezien op de website, of er ontbreekt juist informatie, stuur ons dan vooral jouw feedback via onderstaand formulier!