Heb jij het in je om andere mensen te motiveren, coachen en ondersteunen om op een juiste manier te sporten? Dan past dit beroep bij jou.

Als sportinstructeur help je mensen met sporten. Daarbij heb je een bepaald doel voor ogen, zoals het opbouwen van conditie, het verbeteren van de gezondheid van de sporter of het terugbrengen van plezier in sport en bewegen. Dat doe je bijvoorbeeld bij een school, fitnesscentrum, zwembad of sportvereniging. Iedereen kan sporten, wat voor jou als sportinstructeur natuurlijk leuk is! Je komt dus in aanraking met verschillende doelgroepen. Denk bijvoorbeeld aan ouderen, kinderen, amateursporters of zelfs topsporters.

Werken met verschillende doelgroepen en doelstellingen is interessant, maar kan ook ingewikkeld zijn. Elke doelgroep heeft namelijk een andere sportieve benadering nodig. Bij individuele sporters maak je vaak een sportschema waarop je nauwkeurig alles in de gaten houdt. Hierin staat ook het gewenste resultaat en de gezondheid van de sporter vermeld. Vaak overleg je het sportschema even met een collega, zodat je zeker weet dat je op de goede weg zit.

Geef je een dagdeel geen les of training aan groepen of individuele sporters? Dan ben je vaak op de werkvloer te vinden om sporters te adviseren of te corrigeren waar dat nodig is. Jij hebt namelijk veel kennis over spieren en het menselijk lichaam. Je weet wat goed is voor sporters en wat niet. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat mensen met een blessure naar huis gaan!

Vergelijkbaar met Sportinstructeur:
Past dit beroep bij jou?

Test jezelf en kom erachter of je bij dit beroep past. De resultaten worden opgeslagen in je profiel van Mijn Leo.

Kom je er niet uit?

Wellicht kom je er niet zelf uit en wil je graag een gratis loopbaangesprek. Neem dan contact op met een van onze loopbaancoaches.

Meld je nu aan voor een experience!

Meld je hier aan voor een Experience. Zodra jij je gegevens achterlaat gaan wij voor jou aan de slag!

Heb jij een consulent? Noteer ook zijn/haar e-mailadres:

Loopbaancoaching

Wil je graag wat extra hulp? Ons team van loopbaancoaches staat voor je klaar. We helpen je met loopbaanvragen en geven advies op afstand. Plan een online of telefonische afspraak in via onderstaand formulier.

* We reageren eerst via mail om de verdere stappen en het contact af te stemmen

We ontvangen graag feedback

Onze website blijft in ontwikkeling, want we willen graag de meest volledige en recente informatie geven rondom sectoren en beroepen.

Om dit te kunnen doen ontvangen we graag jouw feedback. Mocht je iets hebben gezien op de website, of er ontbreekt juist informatie, stuur ons dan vooral jouw feedback via onderstaand formulier!