Heb jij het in je om samen met je collega’s een mooie voorstelling neer te zetten voor het publiek? Dan past dit beroep bij jou.

De musicalacteur speelt een rol in verschillende musicals. Voorbeelden van musicals zijn de Lion King, The Little Mermaid, Soldaat van Oranje, Wicked en Nijntje. De musicalacteur doet eerst auditie voor een rol. In deze auditie speelt hij de rol om aan de jury en de regisseur te laten zien dat hij de rol goed kan spelen. Als hij wordt aangenomen voor de rol begint de musicalacteur met oefenen en repeteren. De musicalacteur richt zich tijdens deze oefeningen op zijn zang, dans, het ontwikkelen van zijn personage en het eigen maken van de tekst uit zijn script. Daarnaast leert de musicalacteur samen spelen met de andere acteurs in de musical.

Als de musicalacteur samen met zijn collega’s na wekenlang geoefend en gerepeteerd te hebben het podium betreedt voor de première weet hij zijn rol perfect neer te zetten.

De musicalacteur is een goede zanger, danser en een goede acteur. Hij weet al deze talenten in zijn rol te benutten om zo zijn rol goed neer te zetten. De musicalacteur wordt tijdens de repetities begeleidt door de regisseur, choreografen en stemdocenten om zo voldoende voorbereid te worden op zijn rol in de musical.

Vergelijkbaar met Musical acteur:
Past dit beroep bij jou?

Test jezelf en kom erachter of je bij dit beroep past. De resultaten worden opgeslagen in je profiel van Mijn Leo.

Kom je er niet uit?

Wellicht kom je er niet zelf uit en wil je graag een gratis loopbaangesprek. Neem dan contact op met een van onze loopbaancoaches.

Meld je nu aan voor een experience!

Meld je hier aan voor een Experience. Zodra jij je gegevens achterlaat gaan wij voor jou aan de slag!

Heb jij een consulent? Noteer ook zijn/haar e-mailadres:
Hoe heb je ons gevonden? Via:

Loopbaancoaching

Wil je graag wat extra hulp? Ons team van loopbaancoaches staat voor je klaar. We helpen je met loopbaanvragen en geven advies op afstand. Plan een online of telefonische afspraak in via onderstaand formulier.

* We reageren eerst via mail om de verdere stappen en het contact af te stemmen

We ontvangen graag feedback

Onze website blijft in ontwikkeling, want we willen graag de meest volledige en recente informatie geven rondom sectoren en beroepen.

Om dit te kunnen doen ontvangen we graag jouw feedback. Mocht je iets hebben gezien op de website, of er ontbreekt juist informatie, stuur ons dan vooral jouw feedback via onderstaand formulier!