MBO verpleegkundige

Verpleegt mensen die hulpbehoevend zijn. Voorbeelden van werkzaamheden: signaleert in overleg met (de familie van) de patiënt verpleegproblemen, stelt het verpleegplan op, coördineert de patiëntenzorg, bewaakt de gezondheidstoestand van patiënten, houdt statussen bij, wast patiënten en helpt hen met eten, verschoont bedden, ruimt op, brengt maaltijden rond, geeft injecties, behandelt wonden, dient medicijnen toe, meet de temperatuur, bloeddruk en hartslag, controleert infuusapparaten en begeleidt leerling-verpleegkundigen en stagiairs.

Beroepen vergelijkbaar met MBO-verpleegkundige:
Kans op werk met dit beroep
0%
Beroepsspecifieke informatie

Andere beroepen die overeenkomen met MBO-verpleegkundige:

Doktersassistent(e)

Assisteert huisartsen of specialisten. Voorbeelden van werkzaamheden: reinigt en steriliseert instrumenten, informeert patiënten, houdt de wacht- en behandelkamer netjes, beantwoordt de telefoon, maakt afspraken voor het spreekuur en de visites van de arts, voert de patiëntenadministratie, leest vakliteratuur en onderzoekt ontlasting, bloed en urine.

Klik hier voor meer informatie over het beroep doktersassistent(e).

MBO verpleegkundige
Past dit beroep bij jou?

Test jezelf en kom erachter of je bij dit beroep past. De resultaten worden opgeslagen in je profiel van Mijn Leo.

Kom je er niet uit?

Wellicht kom je er niet zelf uit en wil je graag een gratis loopbaangesprek. Neem dan contact op met een van onze loopbaancoaches.

Meld je nu aan voor een experience!

Meld je hier aan voor een Experience. Zodra jij je gegevens achterlaat gaan wij voor jou aan de slag!

Loopbaancoaching

Wil je graag wat extra hulp? Ons team van loopbaancoaches staat voor je klaar. We helpen je met loopbaanvragen en geven advies op afstand. Plan een online of telefonische afspraak in via onderstaand formulier.

* We reageren eerst via mail om de verdere stappen en het contact af te stemmen

We ontvangen graag feedback

Onze website blijft in ontwikkeling, want we willen graag de meest volledige en recente informatie geven rondom sectoren en beroepen.

Om dit te kunnen doen ontvangen we graag jouw feedback. Mocht je iets hebben gezien op de website, of er ontbreekt juist informatie, stuur ons dan vooral jouw feedback via onderstaand formulier!