Leraar basisonderwijs

Wil jij de nieuwe generatie van Nederland iets bijbrengen en lijkt het je leuk om voor de klas te staan? Dan is dit beroep iets voor jou.

De leraar basisonderwijs geeft les op de basisschool in één (of meerdere) van de groepen (van groep drie tot en met acht), binnen het Primair Onderwijs. De basisschool leraar geeft les in verschillende vakken. Zo geeft hij de leerlingen les in rekenen, taal, gym, muziek, aardrijkskunde, geschiedenis, tekenen, handvaardigheid, Nederlands en Engels.

Het beroep van Leraar basisonderwijs is een zeer verantwoordelijk beroep. De Leraar basisschool heeft de verantwoordelijkheid over de leerlingen in zijn klas en moet ze binnen het schooljaar zoveel mogelijk zien te leren. Daarnaast moet hij of zijn waar nodig streng optreden en alle vragen van de leerlingen kunnen beantwoorden. 

Vergelijkbaar met Leraar basisonderwijs:
Past dit beroep bij jou?

Test jezelf en kom erachter of je bij dit beroep past. De resultaten worden opgeslagen in je profiel van Mijn Leo.

Kom je er niet uit?

Wellicht kom je er niet zelf uit en wil je graag een gratis loopbaangesprek. Neem dan contact op met een van onze loopbaancoaches.

Meld je nu aan voor een experience!

Meld je hier aan voor een Experience. Zodra jij je gegevens achterlaat gaan wij voor jou aan de slag!

Heb jij een consulent? Noteer ook zijn/haar e-mailadres:

Loopbaancoaching

Wil je graag wat extra hulp? Ons team van loopbaancoaches staat voor je klaar. We helpen je met loopbaanvragen en geven advies op afstand. Plan een online of telefonische afspraak in via onderstaand formulier.

* We reageren eerst via mail om de verdere stappen en het contact af te stemmen

We ontvangen graag feedback

Onze website blijft in ontwikkeling, want we willen graag de meest volledige en recente informatie geven rondom sectoren en beroepen.

Om dit te kunnen doen ontvangen we graag jouw feedback. Mocht je iets hebben gezien op de website, of er ontbreekt juist informatie, stuur ons dan vooral jouw feedback via onderstaand formulier!