Docent Voortgezet Onderwijs

Weet jij veel van een specifiek vak en sta je graag voor de klas? Dan past dit beroep bij jou.

Een leraar voortgezet onderwijs geeft les in een bepaald vakgebied op een school voor VMBO, HAVO en/of VWO. Naast het lesgeven bereidt men de lessen voor, houdt men het vakgebied bij, er is overleg met collega-docenten. Daarnaast kijkt de Leraar voortgezet onderwijs proefwerken na en praat met ouders.

Per klas verschilt de inhoud van het lesgeven. Een Leraar legt de stof uit, beantwoordt vragen en geeft huiswerk op. Gedurende het schooljaar toetst men de stof via overhoringen en proefwerken. Er komt dan ook veel nakijkwerk aan te pas. Verder schrijft men rapporten en houdt de administratie bij.  Een Leraar voortgezet onderwijs begeleidt de leerlingen bij het opdoen, verwerken van kennis en vaardigheden. De Leraar geeft ook individuele begeleiding waar nodig. Regelmatig zijn er vergaderingen en evaluaties over de vorderingen van de leerlingen in het betreffende schooljaar.  Deze vorderingen worden tijdens ouderavonden besproken met de ouders van de leerlingen.

Vergelijkbaar met Docent Voortgezet Onderwijs:
Past dit beroep bij jou?

Test jezelf en kom erachter of je bij dit beroep past. De resultaten worden opgeslagen in je profiel van Mijn Leo.

Kom je er niet uit?

Wellicht kom je er niet zelf uit en wil je graag een gratis loopbaangesprek. Neem dan contact op met een van onze loopbaancoaches.

Meld je nu aan voor een experience!

Meld je hier aan voor een Experience. Zodra jij je gegevens achterlaat gaan wij voor jou aan de slag!

Heb jij een consulent? Noteer ook zijn/haar e-mailadres:

Loopbaancoaching

Wil je graag wat extra hulp? Ons team van loopbaancoaches staat voor je klaar. We helpen je met loopbaanvragen en geven advies op afstand. Plan een online of telefonische afspraak in via onderstaand formulier.

* We reageren eerst via mail om de verdere stappen en het contact af te stemmen

We ontvangen graag feedback

Onze website blijft in ontwikkeling, want we willen graag de meest volledige en recente informatie geven rondom sectoren en beroepen.

Om dit te kunnen doen ontvangen we graag jouw feedback. Mocht je iets hebben gezien op de website, of er ontbreekt juist informatie, stuur ons dan vooral jouw feedback via onderstaand formulier!