Carrosseriebouwer

Je bent gek op auto’s en trucks en hoe ze gebouwd zijn. Als carrosseriebouwer bouw je namelijk de binnen- en buitenkanten van verschillende voertuigen.

Er zijn twee verschillende stromingen binnen de carrosseriebouwer: hout en metaal.

 

Beroepen vergelijkbaar met Carrosseriebouwer:
Kans op werk met dit beroep
0%
Beroepsspecifieke informatie

Twee verschillende soorten carrosseriebouwer:

Carrosseriebouwer hout

Timmert en monteert carrosserieën van hout voor voertuigen. Voorbeelden van werkzaamheden: leest werktekeningen, tekent onderdelen voor de carrosserie af op plaatmateriaal of proefmateriaal, gebruikt hiervoor meetgereedschap (bijvoorbeeld meetlatten en gradenbogen) en afschrijfgereedschap (bijvoorbeeld kraspennen en passers), zaagt houten platen op maat, boort gaten, stelt de opbouw van carrosserieën samen, bevestigt spanten aan elkaar en bevestigt carrosserieonderdelen.

Carrosseriebouwer metaal

Maakt metalen carrosserieën voor personenauto’s, bestelauto’s en vrachtwagens. Voorbeelden van werkzaamheden: leest werktekeningen, tekent carrosserieonderdelen af op plaat- of proefmateriaal met meetgereedschap (bijvoorbeeld meetlatten en gradenbogen) en afschrijfgereedschap (bijvoorbeeld kraspennen en passers), knipt of snijdt platen op maat, ponst gaten, drukt carrosserieonderdelen in de gewenste vorm, last chassisonderdelen aan elkaar, stelt de opbouw van carrosserieën samen, last spanten aan elkaar, bevestigt carrosserieonderdelen en werkt met handgereedschap (bijvoorbeeld boormachines, popnageltangen, ijzerzagen en hamers.

Andere beroepen die overeenkomen met carrosseriebouwer:

Logistiek medewerker

Een logistiek medewerker zorgt ervoor dat de juiste spullen op het juiste moment op de juiste plaats terechtkomen. De onmisbare schakel.

De juiste spullen op het juiste moment en op de juiste plaats, dat is waar logistiek om draait. Jij zorgt daarvoor. Je rijdt met een heftruck door een magazijn en plaatst de binnengekomen goederen of verzamelt de bestelde goederen voor transport. Je kijkt meteen of er niets beschadigd is en je legt dit vast in het systeem. Je moet goed kunnen samenwerken. Verder is het belangrijk dat je snel, veilig en netjes werkt.

Klik hier voor meer informatie over het beroep logistiek medewerker.

Carrosseriebouwer
Past dit beroep bij jou?

Test jezelf en kom erachter of je bij dit beroep past. De resultaten worden opgeslagen in je profiel van Mijn Leo.

Kom je er niet uit?

Wellicht kom je er niet zelf uit en wil je graag een gratis loopbaangesprek. Neem dan contact op met een van onze loopbaancoaches.

Meld je nu aan voor een experience!

Meld je hier aan voor een Experience. Zodra jij je gegevens achterlaat gaan wij voor jou aan de slag!

Carrosseriebouwer
Heb jij een consulent? Noteer ook zijn/haar e-mailadres:

Loopbaancoaching

Wil je graag wat extra hulp? Ons team van loopbaancoaches staat voor je klaar. We helpen je met loopbaanvragen en geven advies op afstand. Plan een online of telefonische afspraak in via onderstaand formulier.

* We reageren eerst via mail om de verdere stappen en het contact af te stemmen

We ontvangen graag feedback

Onze website blijft in ontwikkeling, want we willen graag de meest volledige en recente informatie geven rondom sectoren en beroepen.

Om dit te kunnen doen ontvangen we graag jouw feedback. Mocht je iets hebben gezien op de website, of er ontbreekt juist informatie, stuur ons dan vooral jouw feedback via onderstaand formulier!